Bli scout

Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Naturligtvis är vi ofta ute i skog och mark. Eller i våra kanoter. Eller sover i tält eller vindskydd. Eller så har vi filmkväll eller bowlar. Eller klättrar i klippor. Egentligen finns det inga begränsningar för vad vi kan göra. Visst händer det att vi knyter en knop då och då, men oftast för att det finns ett syfte för det. Till exempel för att ett vindskydd ska stå stabilt under en blåsig natt, eller för att kanoten inte ska slita sig från ön vi paddlat till.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

  1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så får du veta mer om vår scoutkår och vad vi gör på våra möten!

Är du mellan 8-9 år?

Då kallas du som scout för Spårare.

I Scouterna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan börja som spårarscout när du är åtta år, och var beredd på äventyr redan från första dagen.

Läs mer om Spårarna här ». ‎

Är du mellan 10-11 år?

Då är du Upptäckare.

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir man när man är tio år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som upptäckare direkt.

Läs mer om Upptäckarna här ». ‎

Är du mellan 12-14 år?

Då kallas du Äventyrare.

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir äventyrarscout när du blir tolv år, många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som äventyrare direkt.

Läs mer om Äventyrarna här ». ‎

Är du 15 år och uppåt?

Då är du Utmanare.

Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar. Du är utmanarscout från att du är 15 till 18 år.

Läs mer om Utmanarna här ». ‎

Är du förälder?

Då kan du få lite mer information här ». ‎

Ladda ner