Folkhälsomyndigheten har nu höjt risknivån för smittspridning av Coronaviruset till nivå 5. Detta innebär att man idag ser det som mycket hög risk för spridning.

Kåren har därför beslutat att:

• Vid minsta tecken på förkylning, feber eller hosta så stannar man hemma. Det är ni föräldrar som tar ansvar att barnen inte kommer till scouterna vid sjukdom. Om person i barnets närhet har dessa symptom ser vi också gärna att barnet stannar hemma.
  • Meddela gärna er ledare ifall barnen kommer att utebli, om vi blir färre än 3 barn på mötet så kan mötet komma att ställas in, detta meddelas i så god tid som möjligt men ibland kan det komma att bli ganska tätt inpå.
  • Om ledare skulle få symptom så kommer möten också att ställas in.
  • Smittämnen fastnar lätt på händer. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.
  • Vi planerar att försöka bedriva verksamheten som vanligt och följer Folkhälosmyndighetens riktlinjer.
  • Ändringar i programmet meddelas primärt på hemsidan samt på Facebook. men kan också ske via mail och sms i den mån möjlighet ges.

Senaste uppdatering: Kårhajken (29-31 maj) och sommarläger (Minilägret på Apelhult och STIM-2020 i Kragenäs) är inställda pga av COVID-19.

Sandareds Scoutkår