stjärnhimmel_och_tält_på_jamboree17

Internationellt

Som scout står hela världen öppen .

Det finns scouter i hela världen. Att vara med i en scoutkår, även om det är en så liten kår som Sandared, gör att hela världen står öppen för dig.

Det finns mängder med olika häftiga sätt att uppleva scouting utanför Sverige! Här kommer lite olika tips på vad man kan göra och var man kan finna mer information.

Scouternas Internationella blogg

För löpande uppdatering om vad som händer i Scoutvärlden följ denna internationella scout-blogg:
internationellscouting.blogspot.se.

Internationella arrangemang

Ett annat hett tips är att ofta kika in på listan över internationella arrangemang:
Scoutservice, scouternas arrangemang.

Besöka ett scoutcenter

Det finns ett flertal scoutcenter runt om i världen, se listan nedan, där man antigen kan åka och besöka eller jobba som volontär. Om du är intresserad av att vara volontär så kolla in här:
Scoutservice, bli volontär
Andra intressanta länkar:
Kandersteg International Scout Centre, Schweiz
Our Chalet, Schweiz
Our Cabaña, Mexico
Sangam, Indien
Pax Lodge, London UK

Explorer Belt

Explorer Belt anordnas varje år för utmanar- och roverscouter och vandringen går av stapeln i ett nytt europeiskt land varje år. Under tio dagar vandrar man omkring 16 mil.

Scoutservice, Explorer Belt

Upptäcksfärd Norden

Upptäcktsfärd Norden är ett årligen återkommande arrangemang som riktar sig till scouter i åldern 12-16 år. Scouter från hela Sverige åker tillsammans till ett nordiskt grannland och möter lokala scouter, upplever äventyr och lär känna landet och dess natur och kultur.
Scoutservice, Upptäcksfärd Norden

Lisa från Sandared besökte Rwanda

Vår scout Lisa bodde under en tid i Uganda, och gjorde då ett besök bland scouter i grannlandet Rwanda.
Läs om Lisas resa här »